• Șos București-Ploiești nr. 10, Sector 1, București
  • 021 232 45 82

DESPRE RESTAURANT VOIEVODAL

Pe vechile moșii ale boierilor Văcărești, adică zona Băneasa de astăzi, pe Sos. București-Ploiești la nr. 10 al Bucureștilor, aflăm amplasamentul Restaurantului Voievodal BĂNEASA, restaurant cu specific românesc, inaugurat la mijlocul anilor 2013.

Locația cu aer de conac boieresc, amenajarea autentică, preparate si mâncare românescă bună și modul lor de servire sunt toate gândite ca oaspeţii să se simtă asemeni domnitorilor și boierilor din vechime – trataţi şi ospătaţi regeşte, ce erau găzduiți la curtea marelui ban Șerban Văcărescu și a soției sale, băneasa Ecaterina Văcărescu, nobili amfitrioni ai acestor locuri.

După aproape patru decenii, restaurantul a trecut printr-un proces de renovare şi ambientare menit să îl readucă cu succes în circuitul HORECA, printre cele mai bune restaurante București. Elementele de arhitectură şi decor sunt specifice secolelor XV – XVII, pornindu-se de la dorința reînvierii atmosferei unei curți domnești, acel farmec de curte de palat, de conac boieresc, având în vedere că din vechiul ansamblu domnesc, ce s-a menţinut foarte bine până astăzi, regăsim doar Biserica cu hramul Sf. Nicolae, ctitorită în anul 1792 de Elena Văcărescu.

Întregul edificiu este decorat asemeni vechilor cetăți de odinioară, cu armuri ale cavalerilor, tapiserii de epocă, halebarde ale gărzilor de la palat şi arme ale nobililor, ce par că-și așteaptă stăpânii…..

Voievodal
Terasa-Resaturant-Voievodal-Baneasa-9

ÎN ARMONIE CU ÎNTREGUL AMBIENT

În armonie cu întregul ambient şi concept, servirea preparatelor se face în vase de lut, din lemn, în ţepuşe sau chiar la sabie. Suprafaţa întregului ansamblu este un spațiu semideschis, ce acoperă aproximativ 1.500 mp fiind compartimentat în două saloane generoase ce însumează un număr de aproximativ 300 de locuri și este situat pe unul din malurile lacului Herăstrău, cu zonă de fumători/nefumători şi parcare cu 30 de spaţii auto.

SALONUL DOMNESC

Primul dintre saloane, Salonul Domnesc, situat în dreapta recepţiei, îmbină în mod armonios o ambientare de secol XV (duşumea de lemn de frasin, coloane stil, şemineu de epocă funcţional) cu o utilare în stil modern şi poate primi 150 de oaspeţi.

Salonul Domnesc cu o capacitate de 150 de locuri, este un salon de zi, tip braserie, destinat în special serviciului á la carte; de aici se ajunge pe terasa de vară, ce amintește de grădinile curților domnești de odinioară, care găzduiește 200 de locuri la mese stil din lemn, fiind un spaţiu deschis, realizat pe două nivele, ce beneficiază totodată și de o impunătoare panoramă înspre lacul Herăstrău.

Salonul de zi, mai adăpostește un grătar pe jar, de dimensiuni impresionante, cu expunere spre clienţii care pot admira astfel întregul proces de pregătire şi preparare al reţetelor la grătar.

Salonul Voievodal

SALONUL VOIEVODAL

Spaţiul se continuă cu salonul al doilea, Salonul Voievodal, care respectă acelaşi registru ambiental şi beneficiază de superba privelişte asupra lacului Herăstrău, al cărui relief este inspirat scos  în evidenţă graţie peretelui din sticlă special creat.

Salonul Voievodal, ce poate acomoda un număr de 150 de persoane, este destinat în special acţiunilor de tip banqueting, cu spațiu central pentru dans. Restaurantul dispune de o vinotecă ce poate găzdui sesiuni de degustări de vinuri, ce este aflată în lobby-ul incintei, în care se află amplasate pe un perete de aproximativ 20 mp, un număr de peste 200 de sortimente de vin.

Salonul Domnesc împreună cu Salonul Voievodal acoperă o suprafață impresionantă, ce ne situează în top restaurante București, chiar și la capitolul număr de clienți deserviți.

...ACCENTE MEDIEVALE

Bucătăria este una de specific naţional, adică mâncare românească, cu accente medievale, cum şade bine unui restaurant voievodal, iar cartea de vinuri conţine o aleasă selecţie a celor mai reprezentative soiuri de vin românesc, alături de un număr restrâns de etichete reprezentative din țările cu veche tradiție în vinificație.

În ceea ce priveşte cuhnia (bucătaria), s-au luat ca reper secolele XVI – XVIII, introducându-se în meniu și  preparate care se consumau în vechime. Şi modul de servire de astăzi respectă cam ceea ce era atunci – când se mânca destul de mult, în speţă carne (şi acum clienţii solicită cel mai mult preparatele pregătite în mod natural la jar), se bea foarte mult vin – în crame se păstrau budanele cu vin,  pe lângă alimente şi arme; la fel şi astăzi, vinoteca găzduieşte vinuri de colecţie, fie ele albe, roşii sau roze, vinuri liniștite sau de colecție precum și vinuri spumante.

În acest restaurant,față de alte restaurante București , așa cum în mod sublim povestea regretatul Radu Anton Roman în nemuritoarele sale antologii, este vorba în primul rând de bucătăria veche ţărănească şi târgoveaţă, dar şi de bucătăria romanizată, fie ea inventată în bordeiele Bărăganului, prin stânele Maramureșului, prin casele de stuf ale Deltei Dunării ori prin casele cu cerdac ale Moldovei sau chiar și prin maghernițele Bucureştiului.

Chef Restaurant Voievodal

Cele aproape 100 de găteli din meniu sunt structurate astfel:

•Deliciile casei  (20 reţete)  •Gustări reci (22 reţete)  •Borșuri, ciorbe, supe, creme (11 reţete)
•Preparate din pește și delicatese mediteraneene (18 reţete)  •Preparate din carne de pasăre  (9 reţete)
•Preparate din carne de porc (15 reţete)  •Preparate din carne de vită (10 reţete)
•Preparate din carne de berbecuț (3 reţete)
•Garnituri (17 reţete)  •Salate (17 reţete)
•Deserturi  (18 reţete)

Restaurante București?

Dacă asta este întrebarea dvs, noi avem un răspuns și mai bun: top restaurante București!

De ce? Pentru că pe lângă faptul că este un restaurant cu specific românesc ce servește cea mai bună mâncare românească, mai are ceva cu totul deosebit. Întregul edificiu este decorat asemeni vechilor cetăți de odinioară, cu armuri ale cavalerilor, tapiserii de epocă, halebarde ale gărzilor de la palat şi arme ale nobililor, ce par că-și așteaptă stăpânii…..

Dacă arealul de aici din zona de nord constituie o zonă de interes imens pentru vizitatori, atât români dar și străini, atrași de obiective turistice deosebite (Muzeul Național al Satului – Dimitrie Gusti, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Vila Minovici, Fântâna Miorița) iar vecinătatea cu lacul Herăstrău constituie un avantaj demn de luat în seamă, locaţia noastra din Băneasa dispune de un număr de locuri apreciabil, existând toate premisele ca  acest restaurant cu specific românesc  să poată găzdui evenimente sociale de mare amploare, cu rezultate remarcabile, ce au ca punct de atractie o variată  mâncare românescă demnă de top restaurante București.

Restaurantul nu trece neobservat şi neîncercat de turiştii străini ce caută să cunoască România și prin preparatele ei specifice dar organizează și evenimente speciale, din categoria : cocktailuri, recepții, dineuri oficiale, precum și mese de afaceri, cine turistice, petreceri private şi tradiționalele ospeţe româneşti (aniversări nunţi, aniversări botezuri, alte aniversări ocazionale) de până la 400 de persoane.

Există disponibilitatea personalizării fiecărui meniu în funcţie de gustul și chimirul clientului şi se oferă la cerere un încântător program muzical instrumental, susţinut de un taraf lautaresc autentic.

De altfel, mesele de protocol pentru companii precum și dejunul destinat celor cu o brumă de timp in plus, constituie se pare principala clientelă pentru noua locaţie situată în zona Băneasa.

Ca planuri de viitor sunt indicate serviciile tip delivery/catering, pentru care dispunem de logistica necesară, fiind deschişi a colabora cu parteneri doritori de astfel de servicii.

Restaurantul din Băneasa  oferă preparate tradţionale de calitate, dar şi în cantităţi respectabile, care asigură saţietatea oricărei mese şi face ca fiecare oaspete să simtă că a luat parte la un adevărat festin domnesc. Din variata bucătărie românească cu influenţele ei orientale, slave sau habsburgice s-au ales preparate deosebite pe gustul omului modern, toate, preparate de poveste, ce vă așteaptă să le descoperiți.