• Șos București-Ploiești nr. 10, Sector 1, București
  • 021.232.4582

DESPRE RESTAURANT VOIEVODAL

Pe vechile moșii ale boierilor Văcărești, adică zona Băneasa de astăzi, pe Sos. București-Ploiești la nr. 10 al Bucureștilor, aflăm amplasamentul Restaurantului Voievodal BĂNEASA, restaurant cu specific românesc, inaugurat la mijlocul anilor 2013.

Locația cu aer elegant, cu o amenajare autentică, preparate si mâncare românescă extraordinar de bună și modul de servire sunt toate gândite ca oaspeţii să se simtă trataţi şi ospătaţi regeşte, oarecum ca cei aflati in gazda la curtea marelui ban Șerban Văcărescu și a soției sale, băneasa Ecaterina Văcărescu, nobili amfitrioni ai acestor locuri.

După aproape patru decenii, restaurantul a trecut printr-un nou proces de renovare şi ambientare menit să ii arate exact adevarata valoare printre cele mai bune restaurant din București. Au fost pastrate elemente de arhitectură şi decor specifice secolelor XV – XVII, pornindu-se de la dorința reînvierii atmosferei unei curți domnești, acel farmec de palat, mai degraba decat de conac boieresc, având în vedere că acest nou décor este destinat oaspetilor de seama.

Întregul edificiu este decorat intr-un stil ultra-elegant, asemeni vechilor cetăți de odinioară, cu armuri ale cavalerilor, tapiserii de epocă, halebarde ale gărzilor de la palat şi arme ale nobililor, ce par că-și așteaptă stăpânii …la unul dintre cele mai desavarsite chefuri intamplate vreodata.

Voievodal Restaurant
Terasa-Resaturant-Voievodal-Baneasa-9

ÎN ARMONIE CU ÎNTREGUL AMBIENT

În armonie cu întregul ambient şi concept, servirea preparatelor se face în vase specific spatiului. Suprafaţa întregului ansamblu acoperă aproximativ 1.500 mp fiind compartimentata în două saloane generoase ce însumează un număr de aproximativ 300 de locuri și este situat pe unul din malurile lacului Herăstrău, oferind si o parcare cu 30 de spaţii auto.

BRASERIA VOIEVODAL

Primul mare salon, Braseria Voievodal, situata în fata si in dreapta recepţiei, îmbină în mod armonios o ambientare stil vechi, cu o utilare în stil modern – un cuptor pe lemne unde se coace pita pe loc şi grill la jar, unde se prepara pe loc cele mai gustoase preparate, in principal carnuri dintre cele mai alese si mai gustoase. Braseria poate primi cu bratele deschise 150 de oaspeţi.

Braseria Voievodal este un salon de zi, destinat în special serviciului á la carte, cu program intre orele 12:00 si 24:00. De aici se ajunge pe terasa de vară, ce amintește de grădinile curților domnești de odinioară, care găzduiește aproximativ 200 de locuri la mese, fiind un spaţiu generos, realizat pe două nivele, terasa inchisa 70 locuri si terasa deschisa 120 locuri. Terasa beneficiază totodată și de o impunătoare panoramă înspre lacul Herăstrău.

Braserie

Braseria, mai adăpostește un grătar pe jar, de dimensiuni impresionante, cu expunere spre clienţii care pot admira astfel întregul proces de pregătire şi preparare al reţetelor la grătar.

Restaurant

RESTAURANTUL VOIEVODAL

Spaţiul se continuă cu salonul al doilea, Restaurantul Voievodal, care respectă acelaşi registru ambiental şi beneficiază de un superb spatiu intim, al cărui design este inspirat scos în evidenţă graţie elementelor arhitecturale ce se preteaza evenimentelor de tip special.

Restaurantul Voievodal, ce poate primi un număr de 180 de persoane, este destinat în special acţiunilor de tip banqueting, evenimente private sau corporate, cu spațiu central pentru dans si entertainment.
Fiind un spatiu exclusivist, restaurantul este disponibil clientilor doar cu rezervare in prealabil, iar programul incepe la orele 19:00 si se termina la orele 02:00.

Restaurantul dispune de o vinotecă ce poate găzdui sesiuni de degustări de vinuri, ce este aflată în lobby-ul incintei, în care se află amplasate pe un perete de aproximativ 20 mp, un număr de peste 200 de sortimente de vin.

Braseria Voievodal împreună cu Restaurantul Voievodal acoperă o suprafață impresionantă, ce ne situează în top restaurante București, chiar și la capitolul număr de clienți deserviți.

...ACCENTE DIN VECHIME

Bucătăria este una de specific naţional, adică mâncare românească, cu cele mai gustoase preparate ale sale, cum ii sta bine unui restaurant in tema, dar si cateva preparate din cele mai reprezentative ce te duc cu gandul la bucataria internationala. Cartea de vinuri conţine o aleasă selecţie a celor mai reprezentative soiuri de vin românesc, alături de un număr restrâns de etichete reprezentative din țările cu veche tradiție în vinificație.

În ceea ce priveşte bucătaria, s-au luat ca reper secolele XVI – XVIII, introducându-se în meniu și preparate care se consumau în vechime. Şi modul de servire de astăzi respectă cam ceea ce era atunci – când se mânca destul de mult, în speţă carne (şi acum clienţii solicită cel mai mult preparatele pregătite în mod natural la jar), se bea foarte mult vin – în crame se păstrau budanele cu vin, pe lângă alimente şi arme; la fel şi astăzi, vinoteca găzduieşte vinuri de colecţie, fie ele albe, roşii sau roze, vinuri liniștite sau de colecție precum și vinuri spumante.

În acest restaurant, față de alte restaurante București, așa cum ne dorim, este vorba în primul rând de bucătăria romaneasca veche, autentica, dar şi de bucătăria actualizata, la fel de savuroasa, care aduce la un loc oamenii doritori de a petrece momente unice intr-un cadru deosebit din toate punctele de vedere.

Chef Restaurant Voievodal

Cele aproape 100 de găteli din meniu sunt structurate astfel:

•Deliciile casei  (20 reţete)  •Gustări reci (22 reţete)  •Borșuri, ciorbe, supe, creme (11 reţete)
•Preparate din pește și delicatese mediteraneene (18 reţete)  •Preparate din carne de pasăre  (9 reţete)
•Preparate din carne de porc (15 reţete)  •Preparate din carne de vită (10 reţete)
•Preparate din carne de berbecuț (3 reţete)
•Garnituri (17 reţete)  •Salate (17 reţete)
•Deserturi  (18 reţete)